Bezoek Brandweer Tigers

15-10-2022 – Om 09:30 uur verzamelen alle Tigers en enkele ouders bij de gymzaal voor een bijzondere Tigertraining. Onder leiding van Iwan vertrekken we naar de brandweerkazerne van Krimpen aan den IJssel, waar we welkom worden geheten door brandweervrouw en T.A. Nimjae lid Bianca van der Graaf. Zij gaat de Tigers rondleiden in de kazerne als onderdeel van het thema “Omgaan met noodsituaties”.

Nadat Bianca kort gecheckt heeft of de Tigers weten wat ze moeten doen in geval van brand, mogen de Tigers een brandweerauto van binnen en van buiten bekijken. Natuurlijk nemen ze daarbij ook even plaats in de auto.

Bianca toont ze het gebruik van de ademapparatuur en vertelt de Tigers dat de auto ook gereeedschap aan boord heeft voor het openknippen van auto’s bij ongelukken en het omzagen van bomen bij storm. Na het beantwoorden van diverse vragen bevestigt Bianca dat de brandweer ook kan helpen als er een kat in de boom zit.

Na het maken van een groepsfoto voor de kazerne keren de Tigers weer huiswaarts, uitgerust met nieuwe ervaringen en een brandweer kleur- en doeboek.

Bekijk ook het fotoalbum van vandaag: https://marcp182.jalbum.net/Brandweer%20Tigers/

Geplaatst in Verslag.