Taekwondo: Martial art voor jong en oud

Taekwondo is een stijlvolle, veelzijdige Koreaanse verdedigingskunst.

Respect voor elkaar, discipline, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, werken aan zelfvertrouwen, verminderen van ongecontroleerde agressie, lenigheid, conditie, reactievermogen, positief zelfbeeld, evenwicht. Allemaal kernwoorden die betrekking hebben op de Teakwondo lessen bij Nimjae. Teawondo is zoveel meer als een vechtsport.

Training

Taekwondotraining kan de volgende onderdelen omvatten:Techniektraining: standen, trappen, stoten en weringen Stijlvormen (Tul): uitvoering van technieken. Sparren: een-, twee- en driestapsparren, vrij sparren. Breektesten: het breken van planken en dergelijke, door middel van taekwondo technieken.Zelfverdediging: het nabootsen van de realiteit, waarbij ook geoefend wordt zich te bevrijden uit verwurgingen, armklemmen, omklemmingen, afweren van aanvallen met een mes, korte en lange stok e.d.

Teakwondo

Taekwondo is een vorm van een ongewapend gevecht.Letterlijk vertaald betekent Tae voet, Kwon hand of vuisten Do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging.Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is.

Nimjae Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


!


!


Inschrijven

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Agenda en evenementen

7 oktober 2018 – ITF Battle te Utrecht
21 oktober 2018 – Jubileum toernooi TKD Amsterdam
4 november 2018 – NK 2018
26 januari 2019 – Open Dutch 2019