06 12 98 74 59 info@nimjae.nl

Taekwondo

Taekwondo

Posted By nimjae

Taekwondo is een stijlvolle, veelzijdige Koreaanse verdedigingskunst.

Taekwondo is een vorm van een ongewapend gevecht.Letterlijk vertaald betekent Tae voet, Kwon hand of vuisten, Do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect. Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is.

Respect voor elkaar, discipline, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, werken aan zelfvertrouwen, verminderen van ongecontroleerde agressie, lenigheid, conditie, reactievermogen, positief zelfbeeld, evenwicht. Allemaal kernwoorden die betrekking hebben op de Teakwondo lessen bij Nimjae. Teawondo is zoveel meer als een vechtsport.

Training

Taekwondotraining kan de volgende onderdelen omvatten:

  • Techniektraining: standen, trappen, stoten en weringen
  • Stijlvormen (Tul): uitvoering van technieken.
  • Sparren: een-, twee- en driestapsparren, vrij sparren.
  • Breektesten: het breken van planken en dergelijke, door middel van taekwondo technieken.
  • Zelfverdediging: het nabootsen van de realiteit, waarbij ook geoefend wordt zich te bevrijden uit verwurgingen, armklemmen, omklemmingen, afweren van aanvallen met een mes, korte en lange stok e.d.