Taekwon-Do

Taekwon-Do: Martial art voor jong en oud

Taekwon-Do is een stijlvolle, veelzijdige Koreaanse verdedigingskunst.

Respect voor elkaar, discipline, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, werken aan zelfvertrouwen, verminderen van ongecontroleerde agressie, lenigheid, conditie, reactievermogen, positief zelfbeeld, evenwicht. Allemaal kernwoorden die betrekking hebben op de Taekwon-Do lessen bij Taekwon-Do Academy Nimjae. Taekwon-Do is zoveel meer als een vechtsport.

Training

Taekwondotraining kan de volgende onderdelen omvatten:

  • Techniektraining: standen, trappen, stoten en weringen
  • Stijlvormen (Tul): uitvoering van technieken.
  • Sparren: een-, twee- en driestapsparren, vrij sparren.
  • Breektesten: het breken van planken en dergelijke, door middel van taekwon-do technieken.
  • Zelfverdediging: het nabootsen van de realiteit, waarbij ook geoefend wordt zich te bevrijden uit verwurgingen, armklemmen, omklemmingen, afweren van aanvallen met een mes, korte en lange stok e.d.

Taekwon-Do

Taekwon-Do is een vorm van een ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent Tae voet, Kwon hand of vuisten Do de manier of de weg. Taekwon-do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en moet dus ook gezien worden als een verdedigingssport en niet als een vechtsport, omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect. Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, co√∂rdinatie en zelfverdediging. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is.